2013. augusztus 23., péntek

Taste-a saláta serényen

A legelső recept, amit szeretnék veletek megosztani, egy - ízre, és az elkészítését tekintve is könnyű ételé: a tésztasalátáé. Ezt az egyszerű kis fogást magam is sokszor összedobom, nem csupán azért, mert laktató, hanem mert rövid előkészüléssel jár, és kevés pénzből napokra elegendő adagot varázsolhatunk az asztalunkra, ebben a kánikulában pedig kifejezetten jólesik a gyomornak.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: könnyű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 csomag orsó tészta (500 g)
- 1 doboz csemegekukorica (240 g)
- 1 üveg csemegeuborka (3-6 cm, 550 g)
- 1 kisebb kaliforniai paprika
- 10 dkg trappista sajt
- 1 csomag pizzasonka (100 g)
- 1 doboz natúr joghurt (400 g)
- 2 csomag ezersziget salátaöntet-por

A tésztát forrásban lévő sós vízhez adjuk, és míg elkészül, kockákra vágjuk a csemegeuborkát, kaliforniai paprikát (én pirosat szoktam venni, de helyettesíthető másmilyennel is), sajtot és sonkát, majd hozzáadjuk a kukoricát. A salátaöntet-porokat elkeverjük a joghurttal, s végül az így kapott mártást a felaprított hozzávalókkal. Ahogy ezzel elkészültünk, a tésztát már vehetjük is le a tűzről. Szűrjük le, öntsük vissza a lábosba, és alaposan keverjük össze a szósszal. Fogyaszthatjuk melegen is, de behűtve még jobb! Ízlés szerint vághatunk bele paradicsomot, lilahagymát, de az elszabadult fantázia igen meglepő gasztronómiai műremekeket képes tányérra tűzni, így inkább kíváncsian várom, hogy Ti milyen extra alapanyagokkal bővítenétek (vagy tán már bővítitek is) otthon a hozzávalók lajstromát!

Tipp: A tetejére szórj IKEÁ-s pirított hagymát!

Burai Anna

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése