A legelső recept, amit szeretnék
veletek megosztani, egy - ízre, és az elkészítését tekintve is könnyű ételé: a
tésztasalátáé. Ezt az egyszerű kis fogást magam is sokszor összedobom, nem
csupán azért, mert laktató, hanem mert rövid előkészüléssel jár, és kevés
pénzből napokra elegendő adagot varázsolhatunk az asztalunkra, ebben a
kánikulában pedig kifejezetten jólesik a gyomornak.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: könnyű
Nehézségi szint: könnyű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 csomag orsó tészta (500 g)
- 1 doboz csemegekukorica (240 g)
- 1 üveg csemegeuborka (3-6 cm, 550 g)
- 1 kisebb kaliforniai paprika
- 10 dkg trappista sajt
- 1 csomag pizzasonka (100 g)
- 1 doboz natúr joghurt (400 g)
- 2 csomag ezersziget salátaöntet-por
- 1 doboz csemegekukorica (240 g)
- 1 üveg csemegeuborka (3-6 cm, 550 g)
- 1 kisebb kaliforniai paprika
- 10 dkg trappista sajt
- 1 csomag pizzasonka (100 g)
- 1 doboz natúr joghurt (400 g)
- 2 csomag ezersziget salátaöntet-por

A tésztát forrásban lévő sós vízhez
adjuk, és míg elkészül, kockákra vágjuk a csemegeuborkát, kaliforniai paprikát
(én pirosat szoktam venni, de helyettesíthető másmilyennel is), sajtot és
sonkát, majd hozzáadjuk a kukoricát. A salátaöntet-porokat elkeverjük a joghurttal,
s végül az így kapott mártást a felaprított hozzávalókkal. Ahogy ezzel
elkészültünk, a tésztát már vehetjük is le a tűzről. Szűrjük le, öntsük vissza
a lábosba, és alaposan keverjük össze a szósszal. Fogyaszthatjuk melegen is, de
behűtve még jobb! Ízlés szerint vághatunk bele paradicsomot, lilahagymát, de az
elszabadult fantázia igen meglepő gasztronómiai műremekeket képes tányérra
tűzni, így inkább kíváncsian várom, hogy Ti milyen extra alapanyagokkal
bővítenétek (vagy tán már bővítitek is) otthon a hozzávalók lajstromát!
![]() |
Tipp: A tetejére szórj IKEÁ-s pirított hagymát! |
Burai Anna
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése